Over ons

Peuterspeelzaal De Ark

De Ark is een protestants christelijke peuterspeelzaal en wil aansluiten bij de christelijke opvoeding thuis, zodat het voor de peuter vertrouwd en herkenbaar is. Zo kan de peuter zich eerder op z’n gemak voelen als het de belangrijke stap maakt van de eigen ‘kleine wereld’ thuis naar de onbekende ‘buitenwereld’.

Het doel van onze peuterspeelzaal is om peuters van twee tot vier jaar de gelegenheid te geven om in groepsverband met elkaar te spelen. Dit doen ze met diverse speelmaterialen, zoals constructiemateriaal, loop- en rijspeelgoed, zand, de poppenhoek, de leeshoek etc. Daarnaast is er volop gelegenheid en ruimte voor de kinderen om creatief bezig te zijn: verven, plakken, tekenen en kleien.

Het christelijke karakter komt onder andere tot uiting in het kindergebed, het eenvoudig vertellen van bijbelverhalen en het zingen van christelijke liedjes. Met de christelijke feestdagen staan we daar nog eens extra bij stil.

We hebben een team van acht leidsters. Elke groep heeft één vaste leidster die beide dagdelen in principe aanwezig is. Alle kinderen komen twee dagdelen en de VVE kinderen komen daarnaast ook nog op woensdagmiddag van 11.45 uur tot 16.45 uur. We ervaren een fijne band met ouders en er is ruimte om blijdschap, maar ook zorgen en verdriet met elkaar te delen.

We zijn in 2013 gestart met een VVE-programma. We werken nu met de methode ‘Piramide’. Wij volgen hierover een cursus om de peuters nog beter te kunnen begeleiden. Veel ouders hebben ons al gevonden met hun peuter. Vraagt u ze eens naar hun ervaringen! We adviseren u uw peuter tijdig (mag al vanaf de geboorte!) op de wachtlijst te laten plaatsen. Zo heeft u dan ook de meeste kans dat uw peuter op het door u gewenste moment kan starten op de peuterspeelzaal!

Peuterspeelzaal De Ark is aangesloten bij: