Woudenbergse peuterleidsters behalen VVE-certificaat

Woudenbergse peuterleidsters behalen VVE-certificaat

Blijde en trotse gezichten maandagavond op De Bosrand. Tien Woudenbergse peuterleidsters kregen het VVE-certificaat uitgereikt. Peuterspeelzalen De Ark en SNO Mini’s zijn daarmee nu officieel toegerust voor het geven van voor- en vroegschoolse educatie.

De acht leidsters van De Ark en twee van SNO Mini’s hebben zich de afgelopen twee jaar tijdens een pittige cursus verdiept in de VVE-methode Piramide. Voor- en vroegschoolse educatie is bedoeld voor jonge kinderen die een grotere kans hebben om een onderwijsachterstand op te lopen. Door extra aandacht te geven, met name op het gebied van taal, kunnen peuters een betere start op de basisschool maken. In de praktijk profiteren alle peuters van de methode, omdat deze voor een groot deel op de hele groep toegepast wordt.

Maandag 6 juli 2015 hielden alle tien leidsters hun eindpresentatie, waarna cursusleider Annemarieke hun de bijbehorende papieren kon overhandigen. Zij prees haar cursisten stuk voor stuk voor hun inzet en motivatie. Chantalle en Lian van SNO Mini’s kregen een compliment voor hun vrolijkheid, humor en het feit dat zij elkaar goed aanvullen. De juffen van De Ark feliciteerde zij met hun betrokkenheid op de kinderen en op elkaar. Ze waardeerde het teamgevoel binnen de leidstersgroep en het feit dat het geleerde direct in de praktijk werd toegepast, zodat dit op de cursus weer geëvalueerd kon worden.
Voor de leidsters waren er vanuit het bestuur bloemen en cadeaus.