Vrolijk feest voor 25-jarige peuterspeelzaal

Vrolijk feest voor 25-jarige peuterspeelzaal

Peuterspeelzaal De Ark bestaat 25 jaar en dat is reden voor een feest. En feest werd het, op zaterdag 16 juni. In De Ark, op het speelplein en het grasveld bij de Bosrand 25 was van alles te doen, en zo’n 250 kinderen, ouders,  grootouders, genodigden, omwonenden en andere belangstellenden kwamen genieten.

Om tien uur werd het feest geopend door bestuursvoorzitter Paul Hoogers. Hij introduceerde burgemeester Titia Cnossen die de peuterspeelzaal en de jubilerende leidsters Anneke en Lia kwam feliciteren. Cnossen ging in haar toespraak 25 jaar terug in de tijd. Parttime werken was er voor jonge moeders niet bij, weet ook zij uit eigen ervaring. Een christelijke peuterspeelzaal was er ook niet. En dus is het heel bijzonder dat Anneke en Hanneke zelf het initiatief namen om met De Ark te beginnen. De burgemeester benadrukte hoe waardevol het is dat Woudenberg een peuterspeelzaal heeft die vanuit een christelijke levensvisie haar deuren openzet voor alle kinderen. En dat alle peuters op De Ark de VVE-methode (voor- en vroegschoolse educatie) aangeboden krijgen, die hen extra steun geeft richting de basisschool.

Felicitaties had ze dus ook voor Lia Amersfoort en Anneke Dorst. Zij zijn leidsters van het eerste uur en zijn dus ook al 25 jaar aan De Ark verbonden. Tenslotte onthulde de burgemeester het nieuwe frisse logo van de Ark samen met peuter Bas Mijts. Bas is een van de eerste kinderen van wie een ouder ook al op De Ark is geweest.

De onthulling van het logo was tevens het startsein voor het feest. De kinderen konden met een strippenkaart allerlei activiteiten doen, terwijl de ouderen onder het genot van een bakje koffie langs 25 jaar fotogeschiedenis van De Ark konden lopen. De huifkar reed rondjes door de buurt, de ballonnenclown maakte de mooiste creaties en het schminken, de poppenkastvoorstelling en het springkussen waren gewilde onderdelen. Door verschillende Woudenbergse ondernemers was voorzien in broodjes knakworst, ijs en fruit. Op het plein was het gezellig druk.

Als afsluiting was er een besloten receptie voor de jubilerende leidsters, samen met de andere leidsters, oud-leidsters en bestuur.